Co dělat první den na lodi? Máme pro vás užitečné tipy

28. 08. 2017

Luxusní výletní loď Carnival Victory kotvící v přístavu Georgetown na Barbadosu.

Je to přitom jednoduché a i první den si můžete stoprocentně užít. Třeba tím, že si připravíte půdu pro celý svůj pobyt.

1. Obhlédněte loď

Už jste zjistili, kde máte kajutu? Výborně. Běžte se projít po lodi, najděte to, co vás zajímá. Až budete v následujících dnech chtít zajít do bazénu, dát si vynikající jídlo (čtete také tipy, jak se stravovat na palubě lodi) nebo lahodný drink a nakonec jít všechno vypotit do fitka, už budete alespoň tušit, kam se vydat. A jedna malá rada k nezaplacení – vezměte to z vrchních pater, ať se hned první den nevyčerpáte na schodech.

2. Dejte si drink

Nic vám nezajistí takovou pohodu jako první drink v dobrém baru (známe i tajné triky, jak si případně drink trochu zlevnit). Zvlášť když bude s výhledem na moře. Čas od času se jistě budete během plavby kochat mořem či oceánem, tak proč nezačít už teď a později se neuchýlit k aktivnější zábavě?

3. Foťte. Hodně foťte

Právě vám začala dovolená, tak si vyfoťte své první „hurá, už jsem odplul/a od všedních dní plných práce a starostí“! Během svého prozkoumávání lodi jistě narazíte na spoustu zajímavostí, na které si později zvyknete a už je nezachytíte. Přitom si je za pár let rádi na fotkách připomenete a vaši blízcí, jimž budete o dovolené vyprávět (přivezte z lodi nejlépe i hmatatelné suvenýry, v dalším článku radíme jaké například), se taky podívají na všechny zajímavosti.

Zahradní město na Harmony Of The Seas.

4. Zarezervujte si, co je potřeba

Chcete se během plavby podívat do zdejších lázní nebo si zajít na masáž (navštivte 5 nejlepších SPA na moři)? Běžte si hned v první den zarezervovat své termíny, ať se na vás dostane. Věřte nám, tohle je rada nad zlato, tak s její realizací příliš neotálejte a spojte to například se svým prozkoumáváním lodi. Platí to i pro skvělá místa na různých terasách, na kterých si můžete hovět během dne stráveného na moři (připravili jsme pro 6 neuvěřitelných faktů, které nevíte o světových oceánech), tedy mimo přístavy.

5. Zajděte do bazénu a vířivky

Některé atrakce na palubě zejí během prvního dne prázdnotou, protože se všichni snaží rozkoukat a zabydlet. Další možností, jak si perfektně užít pár hodin, je proto zajít do bazénu a do vířivky, kde dost možná budete sami nebo jen s několika málo lidmi.

Bazén plný lidi na horní palubě zaoceánské výletní lodi.

6. Pořádně se zabydlete

Vybalte si a naaranžujete si kajutu podle svého, ať se po celou dobu plavby cítíte příjemně a jako doma (čtěte také 9 tipů, co byste neměli rozhodně nechávat doma při vaší první plavbě na lodi). Možná že v kajutě strávíte jen noci, ale i tak byste se do ní přece měli rádi vracet.

7. Zjistěte, co se kdy děje

Na mnoha lodích jsou živá vystoupení nebo animační programy pro děti. Pokud chcete zaměstnat své ratolesti nebo si užít živou hudbu, divadlo či cokoli jiného, udělejte si přehled o tom, co se kdy děje (a to platí i pro případ, že se plavíte s dětmi). Podle toho si pak můžete snáz naplánovat své aktivity.

Detailu baru na luxusní výletní lodi.

8. Dejte si večeři ve speciální restauraci

Spousta lidí se na první večeři vydá do hlavní jídelny, takže v ostatních restauracích, kde vaří nějaké ty speciality, si můžete užít docela komorní atmosféru. A to stojí za zvážení!

9. Poslouchejte úvodní pokyny

Nikdy nevíte, co se během plavby může přihodit. Proto poslouchejte a čtěte informace hned v úvodu své dovolené, ať proběhne tak hladce, jak je to jen možné.

10. Užijte si první noc

Odstartujte svou dovolenou pěkně užitou první nocí. Zajděte si zatancovat na diskotéku, zazpívat si na karaoke, zkusit štěstí do kasina nebo se pokochejte západem slunce nad hladinou. Zkrátka – jak je libo.


Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 950,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 080,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Port Canaveral
Termíny vyplutí:
od 17 830,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Port Canaveral

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »