To NEJ ze světa zaoceánských výletních lodí

19. 05. 2017

bigstock--147466595

Jaká je nejdelší loď světa? Má i nejvyšší tobogán na moři!

Její jméno zní Harmony of the Seas a má více než 362 metry na délku. V první desítce největších lodí na světě má její domovská stáj Royal Caribbean až 8 míst. A jaké, že jsou tedy další názvy lodí s úctyhodnou délkou od této velké plavební společnosti? Tak je to např. Quantum of the Seas (347 metrů), Oasis of the Seas (362 metrů) nebo třeba Allure of the Seas (362 metrů).

Jinak prvenstvím v délce kralování Harmony of the Seas jen tak nekončí – může se totiž pochlubit i vůbec nejvyšší tobogánem na moři. Na výšku 30 m a na jeho vrcholu naleznete prosklenou podlahu. A ještě fantastičtěji už snad může působit další jeho fakt, že zasahuje přes 10 pater.

Loď Harmony of the Seas  se může pochlubit nejvyšším tobogánem na moři

Za zmínku stojí i Norwegian Epic s délkou 329 metrů a váhou 156 tisíc tun. Když na lodi dostanete chuť na pizzu, nemusíte nikam chodit po její rozlehlé palubě – spolehlivě tu funguje služba celodenní distribuce pizzy do pokojů. 

Jediný Disneyland na moři

Mezi zajímavými a luxusními zaoceánskými loděmi najdeme dokonce i plovoucí Disneyland. Loď nese název Disney Dream a s délkou 340 metrů patří mezi tři největší výletní lodi. Na lodi, jejíž paluba je přesnou kopií Disneylandu, se vejde 2500 lidí. Na palubě se nachází i obří vodní park a kino.

Loď Disneydream si určitě zamilují děti

O zajímavé zážitky není nouze ani na ostatních lodích. Na již zmíněné Harmony of the Seas vám váš oblíbený koktejl namíchá robotický barman v Bionic Baru. Na Oasis of the Seas zase najdete největší plovoucí kasino na planetě, běžeckou dráhu nebo třeba surfařský kanál s umělými vlnami.

Kde najdete největší vodní aquapark na světě?

V prosinci tohoto roku by měla vyplout MSC Seaside. Loď o délce 323 metrů s 2067 kajutami vypluje z Benátek a její destinací bude Karibik. Na palubě pětihvězdičkové lodi se budou cestující moci přepravovat průhlednými výtahy a kromě jiného na ní najdete i interaktivní aquapark – ten má být tím největším na světě.

Vodní radovánky vás nelákají a dáváte přednost vizuálním zážitkům? Loď MSC Meraviglia nabízí umělé nebe - obrazovku o ploše 480 metrů čtverečních, připevněnou na stropě, na níž se promítá východ a západ slunce a hvězdné nebe.

VIP klub, ledový bar, party s důstojníky i vzpomínka na Queen Mary

Loď Norwegian Epic se pyšní nejen úctyhodnou délkou, ale i jedinečným ledovým barem. Chcete si oddychnout od letního počasí? Zahalte se do kožichu a vychutnejte si svůj oblíbený drink v minus osmi stupních. Součástí lodi jsou i prostory The Haven - najdete na nich luxusní apartmány s možností vstupu na večírky s lodními důstojníky.

Queen Mary II slavnostně vyplula v roce 2004. Kdo by nechtěl ochutnat slávu její věhlasné předchůdkyně? Queen Mary II i po letech patří mezi nejluxusnější lodě, nejdražší lístky se pohybují v přepočtu v řádech milionů korun.

Jak rychle lodě dokáží obecně plout?

Luxusní loď Queen Mary 2


Ty nejrychlejší dosahují rychlosti okolo 30 uzlů (55 km / h), což se týká již výše zmíněn lodi Queen Mary 2. Na její palubě můžete uskutečnit i neuvěřitelnou transatlantickou plavbu. Větší lodě (Harmony of the Seas nebo Oasis of the Seas) jsou o něco pomalejší, plují okolo tak 22 uzlů (41 km / h). Loď Queen Victoria dosahuje rychlosti 23,7 uzlů, tedy 44 km / h. 

Díky stále se zvyšující rychlosti se z plavby přes Atlantik postupně stala záležitost několika málo dní. Reálná délka plavby je však samozřejmě mnohem větší, protože lodě při své cestě kotví na nejkrásnějších ostrovech naší planety.

A nejdelší plavba světa?

Nejdelší plavby kolem světa mohou trvat až 120 dní a cestující se při nich dostanou na ty nejkrásnější destinace téměř všech kontinentů.

  • Sepsali jsme pro vás průvodce toho, jak se na palubě správně obléknout! Poznejte unikátní dress code pro každou lodní společnost zvlášť.

Výjimkou ale nejsou ani delší plavby – například loď Insignia v minulosti nabídla pasažérům plavbu o délce 180 dní, při níž navštívila 90 přístavů a 44 zemí.

Rubrika: lodě

Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Svatý Martin, Svatá Lucie, Barbados,...

Loď: Celebrity Beyond | Nocí: 10| Vyplutí: Fort Lauderdale
Termíny vyplutí:
od 68 010,- Kč Detail plavby »

USA, Svatý Martin, Svatá Lucie, Barbados, Antigua a Barbuda, Svatý Kryštof a Nevis

Loď: Celebrity Beyond
Počet nocí: 10
Přístav vyplutí: Fort Lauderdale

USA, Bahamy

Loď: Anthem of the Seas | Nocí: 7| Vyplutí: Cape Liberty / New York
Termíny vyplutí:
od 34 980,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Anthem of the Seas
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Cape Liberty / New York

USA, Honduras, Mexiko

Loď: Harmony Of The Seas | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 22 890,- Kč Detail plavby »

USA, Honduras, Mexiko

Loď: Harmony Of The Seas
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »