10 filmových krajin, kde můžete během plavby zakotvit

07. 04. 2017

Nádherně barevný záliv Na Pali na ostrově Kauai, Havaj, USA

Kauai, Havaj

Ostrov Kauai na Havaji nabízí tak úchvatné scenérie, že zaujal i tvůrce známého Jurského parku. Prozkoumejte zdejší deštné pralesy, pobřeží Na Pali a nádherné pláže, na nichž se můžete kochat silou přírody. Jen si dejte pozor, abyste tu nenarazili na dinosauří vejce…

Skiathos, Řecko

Nemohli jste při sledování filmu Mamma Mia! spustit oči z té nádhery všude kolem herců a hereček? Nedivíme se vám, určitě jste nebyli jediní! Malý přístav Skiathos na stejnojmenném ostrově se sousedním ostrovem Skopelos pomotal hlavu mnoha divákům. Naživo by si vás tohle místo dokonale omotalo kolem prstu a jen tak byste se z něj nechtěli vrátit.

Zelený ostrov Skiathos, Řecko

Středozem, Nový Zéland

Fanoušky Pána prstenů nádherná krajina ve filmu určitě nepřekvapila, dech ale sebrala všem, kteří si ji ani nepředstavili, protože toto dílo o hobitech nečetli. Místa, kde se odehrály nejrůznější scény, dnes můžete na Novém Zélandu navštívit prostřednictvím speciálně naplánované výpravy s průvodcem. Prohlédnete si například městečko Matamata a další zajímavá místa.

New York City, USA

Některá místa v New Yorku okamžitě poznáte, protože už jste se na nich ocitli, třeba díky Lovcům duchů. Seznam může začít například Městskou veřejnou knihovnou, pokračovat může přes lokality po Manhattanu. Na spoustu scén si vzpomenete i v příjemně krátké vzdálenosti od přístavu.

Petra, Jordánsko

Indiana Jones a poslední křížová výprava, to byl snímek, který diváky pro změnu zavedl do ohromující Petry, do jordánského skalního města a archeologického naleziště chráněnou UNESCO. Pokud se při plavbě zastavíte v přístavu Aqaba, neváhejte a běžte místo prozkoumat. Původ města sahá až do období mezi 3. stol. př. n. l. a 1. stol. n. l., kdy bylo hlavním městem království Nabatejců. Zajímavé j na něm především to, že stavby zde byly vytesány do pískovce.

Skalní město Petra v Jordánsku

Bali

Říkali jste si po zhlédnutí filmu Jíst, meditovat, milovat, že vás Julia Roberts i tentokrát svým výkonem potěšila? Možná vám k dobrému dojmu napomohla i nádherná a specifická krajina a atmosféra na Bali prosycená duchovnem, sebepoznáním a láskou. Sopky, rýžové terasy, sezónní řeky nebo mořské rezervace a korálové útesy snad ještě nikoho nezklamaly.

Ocho Rios, Jamajka

Milujete bondovky a nenechali jste si žádnou ujít? Potom jistě víte, jak krásná dokáže být Jamajka! James Bond si tady prožil svoje ve snímku Dr. No a vy můžete taky. Je tady totiž naprosto božsky – na plážích u průzračné vody s bujnou vegetací kolem. Přesvědčte se sami.

Město Ocho Rios, Jamajka

Tokyo

Že by vás rozhodně nenapadlo Tokyo, kdybyste pátrali po romantické destinaci? To nevadí. Zamilovanost pocítí všichni jeho návštěvníci, kteří propadli filmu Ztraceno v překladu. Některé bary nebo zdejší chrám vám snímek dokonale připomenou a vsadíme se, že nemálo z vás si v duchu přehraje některé ze scén.

  • Znáte ty největší informační perly o světových oceánech? Známe 6 faktů.

Toskánsko

Toskánsko je takový ráj relativně na dosah. Romantická komedie Pod toskánským sluncem je jedním z těch filmů, které mají ambice vás do Itálie vytáhnout a zařídit, abyste si ji oblíbili. Pohádková krajina ve střední Itálii nabízí nejen historická města a malebné vesničky, ale i vynikající víno… A slibuje spoustu zážitků, a to vše jen do dosahu 2 hodin autobusu např. z přístavu Livorno.

Zelené kopce, farmy a vinice v Toskánku, Itálie

Astoria, USA

Americká dobrodružná komedie Rošťáci, která byla hitem nejen 80. let, nám dala nahlédnout do Oregonu. Možná i vy máte šanci objevit poklad v Astorii, v přístavním městě v Oregonu na samém západě Spojených států amerických. 

Rubrika: přístavy

Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 950,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 080,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Port Canaveral
Termíny vyplutí:
od 17 830,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Port Canaveral

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »