5 nejznámějších ostrovů Karibiku

13. 06. 2018

Dominikánská republika

Karibik láká cestovatele na úžasně čistou vodu, bohatý podmořský život, kulinářské speciality a netradiční zážitky. Málokdo ale ví, že se karibské ostrovy mohou pochlubit také významnými starobylými památkami, netradičními zvířecími zástupci, ale třeba i bájným pirátským pokladem.

Chcete tohle všechno zažít? Vydejte se s námi na virtuální plavbu po 5 nejznámějších ostrovech dálného Karibiku. 

Kajmanské ostrovy:  Národní parky s dinosaury a luxusní pláže

Jak už jejich název napovídá, Kajmanské ostrovy převzaly svůj název podle původního druhu mořského krokodýla. Toho tady už v dnešní době živého nenajdete, to ale není důvod, proč se na „Kajmanech“ nezastavit. Ačkoli jsou ostrovy pouze řídce osídlené, skýtají jedinečné výhledy po okolí a pobyt na nich pro vás bude nezapomenutelným zážitkem. Najdete tady jednu z nejkrásnějších pláží světa – Seven Mile Beach, která je ve skutečnosti dlouhým pásem bílého písku s výhledem na čarokrásnou zátoku West Bay.

Seven Miles Beach na Kajmanských ostrovech.

Máte toho válení na pláži dost? Co takhle vyrazit do některého z místních parků, kde objevíte zajímavé unikáty zdejší fauny i flory. Raritou je třeba Kajmanská modrá iguana, která je jedním z posledních živých exemplářů dinosaurů. Vydejte se i do města Stingary City. Tady narazíte na kolonie trnuch, které kolem vás budou nezúčastněně proplouvat. I na Kajmanských ostrovech si ale můžete odpočinout v některém z místních lázeňských středisek, kde vám dopřejí uvolňující masáž anebo další relaxační procedury.

Antigua: Denně jedna pláž a kamenné mlýny

Antigua je s rozlohou 280 kilometrů čtverečných největším Závětrným ostrovem Karibiku. Těšit se tady můžete na malebné pláže, o kterých místní tvrdí, že jich je na ostrově rovných 365. To znamená, že se každý den můžete slunit na jiné krásce. Právě proto se Antigue přezdívá „Ostrov 365 pláží“. Přestalo vás slunění na zdejších přenádherných plážích, které mimochodem patří k těm vůbec nejkrásnějším na celém světě, bavit? Pak se vydejte na menší průzkum kamenných větrných mlýnů a zbytků britských opevnění.

Antigua

Chcete si otestovat, jak dobrou mušku máte? Zamiřte na proslulou střelnici Reservoir. Že už vás procházení a objevování začíná unavovat? Odpočiňte si v lihovaru Antigua Distillery, kde poznáte opravdovou chuť tohoto místa ve své nejryzejší podobě. I přesto, že jde o největší Závětrný ostrov, pokud si tady vypůjčíte čtyřkolku, skútr anebo automobil, zvládnete ostrov procestovat za pouhé dva dny.

Jamajka: Doutníky, všudypřítomné reggae a potápění

A nemůžeme začít jinak, než Jamajkou. Mnohým z vás se jistě při vzpomínce na tento karibský ostrov vybaví dva tradiční vývozní artikly – rum a doutníky. Možná také v dálce zaslechnete reggae Boba Marleyho a chybět nebudou ani vzpomínky na krásné pláže. Tohle všechno je samozřejmě správně – je to právě Jamajka, kterou Bob Marley a jeho pohodové rytmy proslavily.

Jamajka

Nakoupit si tady můžete i luxusní rum a věhlasné doutníky, za které byste u nás zaplatili majlant. Z místních specialit se vyplatí vyzkoušet tradiční konopné pirožky a další chuťovky. Pokud milujete potápění a koupání v utajených zátokách, rozhodně nezapomeňte navštívit proslulou Modrou lagunu, jejíž délka dosahuje úctyhodných šedesát metrů. Jestliže posbíráte odvahu, můžete se tady potápět. A to nejen ve dne, ale také v noci.

Další raritou, kterou byste možná na Jamajce nečekali, jsou zdejší husté lesy – ideální pro pozorování ptactva a dalších zástupců jamajské flóry. Jste po celém dni příjemně unavení? Posbírejte poslední zbytky sil a vydejte se do některého z proslulých reggae klubů anebo se svěřte do rukou odborníků v Ocho Rios. Čekají vás tady lázeňské služby na velmi vysoké úrovni, díky nimž načerpáte novou energii pro další dny.

Svatá Lucie: Romantika na každém kroku a výtečné pivo

Svatá Lucie je ostrov, který je od těch výše zmíněných tak odlišný, jak to jen jde. Malý ostrovní stát vulkanického původu hledejte v souostroví Malé Antily. Pokud ale čekáte na přeplněné pláže a restaurace, rádi vás vyvedeme z omylu. I přes rozmach turismu si ostrov stále zachovává svůj tradiční tropický ráz s nezaměnitelným romantickým nádechem.

Zdejší raritou jsou jistě dva vulkanické suky Velký a Malý Piton, které dodávají ostrovu exotický nádech. A u Pitonu ještě chvílí zůstaneme. Teď se ale přesuneme do některé z místních hospůdek, kde si můžete Piton bez ostychu objednat. Na stůl vám přinesou oblíbený pivní speciál, který zachutná i těm největším znalcům a milovníkům chmeleného moku. Schválně jestli poznáte, co má tenhle Piton s vulkány společného.

Svatá Lucie

A u vulkánů ještě chvíli zůstaneme. Pokud budete mít alespoň trošku času nazbyt, vydejte se na výlet k vulkánu La Soufrière, v jehož bezprostřední blízkosti můžete svou pokožku natřít bahnem zdejších sirných pramenů, které mají léčivé účinky. Po náročném dni si můžete odpočinout na pláži Anse Mamin, která vás dostane svým černým pískem. A malá perlička závěrem – na ostrově se narodili dva laureáti Nobelovy ceny – Sir Arthur Lewis a Derek Walcott. Říká se proto, že pár, který zde počne dítě, může génia v nejbližší době očekávat.

Dominikánská republika: 5 NEJ Karibiku

Pokud chcete objevit všech pět NEJ Karibiku, pak by vaše kroky měly směřovat na Dominikánskou republiku. Ostrov se může pochlubit nejvyšší horou, nejúrodnějším údolím, největším jezerem, nejvíce národními parky a nejdelšími palmovými plážemi. A u pláží ještě chvíli zůstaneme.  Zdejší bílý písek společně s palmami, sklánějícími se k tyrkysové hladině, jste dokonce mohli zahlédnout v jedné známé reklamě na rum.

  • Aktuální nabídka plaveb z dominikánského přístavu La Romana

Pokud vás povalování na plážích přestalo bavit, vydejte se na průzkum jezera Enriquillo, jehož součástí je i malý ostrov, kde žijí exponáty nebezpečných krokodýlů. A když jsme vám v úvodu slíbili ten poklad, musíme naše slovo dodržet. Legendy praví, že je na ostrově ukryt opravdový pirátský poklad, jehož hodnota je naprosto nevyčíslitelná.


Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 790,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 520,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Liberty of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Fort Lauderdale
Termíny vyplutí:
od 14 920,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Liberty of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Fort Lauderdale

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »