7 nejkrásnějších přístavů v Karibiku

12. 05. 2017

Loď Oasis of The Seas

Brázdit o dovolené vlny Karibiku na obří výletní lodi může být jeden z nejkrásnějších zážitků, jaké během života posbíráte. Pojďte se s námi podívat, které přístavy jsou v této oblasti nejhezčí a co v nich můžete podniknout. Tato exkurze vás bude bavit!

Labadee (Haiti)

A hned na začátku nasadíme hodně vysokou laťku. S loděmi společnosti Royal Caribbean se podíváte na soukromý ostrov Labadee v severní části Haiti. Až do roku 2050 má společnost ostrov ve svém vlastnictví, což znamená, že vám místo na pláži (Tipy na 2 exluzivní pláže v Labadee) nebude zabírat nikdo jiný než lidé, s nimiž se plavíte po moři, případně místní, kteří se o vás starají, když zrovna nemají volno.

Na Labadee se rozhodně nebudete ani chvilku nudit. Kromě nádherných místeček na pláži vyzkoušejte oblíbené vodní sporty, udělejte si krásnou procházku nebo zažijte adrenalin na zip line. Zavítejte také na tradiční trh, odkud si můžete odvézt nejen pěkný suvenýr. Labadee patří mezi ten TOP luxusní karibský ostrov, který lze navštívit jen při plavbě lodí.

Nassau (Bahamy)

Jakmile se doplavíte do Nassau, rychle podlehnete dojmu, že jste se ocitli v ráji. Jde o hlavní město Baham, které je zároveň tím největším. Nenechte se však zmást. Žije tu něco přes 200 tisíc obyvatel, takže rozhodně nejde o žádné chaotické velkoměsto (Tipy na 2 exluzivní pláže v Nassau).

Z přístavu to do srdce města trvá pěšky asi 10 minut, což je velmi příjemné. Jen jeden blok od přístavu stačí ujít a budete stát na Bay Street, největší zdejší ulici s obchody. Ráj pro všechny, kteří milují nakupování. K tomu připočtěte krásnou přírodu nadohled a nádherně čistou vodu opodál. Ještě stále nevěříte, že jsou Bahamy božské?

Bequia Island (Grenadiny)

Jen co připlujete do přístavu na Bequia Island, spatříte nejen všudypřítomné plachetnice čekající, až je někdo prožene po vodě, ale také kopce s bujnou vegetací blízko za přístavem. Ty společně s domky stojícími hned u přístavu utvářejí až pohádkovou scenérii, ze které se vám jen tak nebude chtít odplout.

Bequia Island je místo jako stvořené nejen pro jízdu na plachetnici, ale také pro scuba diving. Budete-li mít dostatek času, určitě tuto aktivitu vyzkoušejte. V kombinaci s poklady pod vodou si ji určitě zamilujete!

Fort-de-France (Martinik)

Martinik je kousek Francie v Karibiku. Jde o francouzský department, takže to tu Francií doslova dýchá, ale zdejší atmosféra je oproti té na francouzském pobřeží poněkud uvolněnější. Krásné pláže i čilý městský ruch objevíte v samé blízkosti přístavu.

Hlavní město Martiniku nabízí spoustu atrakcí, tak se k nim při troše času neváhejte vydat. Navštívit můžete například velmi populární botanickou zahradu Jardin de Balata, katedrálu sv. Louise, místní destilerku nebo se nechte unášet zdejší přírodou. Užijte si i příjemný pouliční ruch a hudbu, která se z nejrůznějších míst line!

Charlotte Amalie (Svatý Tomáš)

Připlutí do přístavu v hlavním a největším městě Amerických Panenských ostrovů vás uchvátí. Písečná pláž, průzračná voda a bujná vegetace v pozadí vás nenechá v klidu. Nezapomeňte ale, že město nabízí spoustu různých příležitostí. Patří mezi ně například synagoga svatého Tomáše, hlavní ulice, vládní budova a další. Užít si tu můžete i nakupování (Víte, co si doma přivézt z plavby suvenýry? Radíme)!

Montego Bay (Jamajka)

Zatímco dříve se v okolí Montego Bay pěstovaly banány a zpracovával se cukr, dnes této krajině vládne cestovní ruch.

O turisty se tu zdejší starají, jak mohou, a taky je tu co objevovat. Kromě pláže a nádherně průzračné vody třeba až pohádkově vyhlížející kopce, vodopád nebo duty free nákupní zóna, kde ukojíte své nákupní touhy. Pro dobrodružnější povahy je tu nabídka vodních sportů. Vyzkoušejte některý!

San Juan (Portoriko)

Doplutím do tohoto přístavu se dostanete na severní pobřeží Portorika. Ocitnete se v hlavním městě ostrova, které je zároveň druhou nejstarší metropolí v Karibiku založenou Evropany.

Už v blízkosti přístavu je krásně – kamenité pobřeží, které se čas od času změní v písečnou pláž, omývá moře a je tu několik opravdu úžasných míst, ke kterým byste měli zajít. Jde například o pevnost El Morro nebo San Cristobal, místní katedrálu, krásné vycházkové cesty Paseo de la Princesa a Paseo de la Muralla i skvostnou pláž Escambron Beach. Tady by byla vážně škoda nespustit kotvy!

Rubrika: přístavy

Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 950,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 080,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Port Canaveral
Termíny vyplutí:
od 17 830,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Port Canaveral

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »