10 důvodů, proč plavba po moři

06. 06. 2018

bigstock-Cape-Canaveral-Usa--April---242362093

Plavba lodí je nesmírně lákavou a dobrodružnou záležitostí. Řada z nás od ní očekává mnohé – nové zážitky, destinace, do kterých bychom se jinak nedostali, luxusní služby, vynikající jídlo a nikdy nekončící zábavu.

Důvodů, proč vyrazit na plavbu je ale mnohem víc. Pojďme se podívat na deset těch vůbec nezajímavějších.

1. Poznáte mnohem víc míst – ne jen jednu hotelovou pláž

Hotelová pláž je sice fajn, ale to už asi zná kdekdo, že? A co takhle vyměnit klasickou dovolenou s hotelem přímo u pláže za palubu lodi?

Ačkoli na moři strávíte spoustu dnů, budou vám je kompenzovat luxusní služby, vyhlášená kategorie a jedinečné přístavy, které během cesty navštívíte. Zvolit si můžete některou z tematických plaveb, prostřednictvím které poznáte krásy Středomoří, Karibiku anebo Afriky.

2. Uvidíte světoznámé přístavy pohledem námořníka 

Námořník ten tvrdý chleba má? Netroufneme si tvrdit, jak náročná je námořnická profese, jedno je ale jisté. Když se vypravíte na plavbu lodí, můžete si splnit jeden obří dětský sen.

bigstock-Colorful-Mediterranean-Stone-S-226401841

Konečně uvidíte světoznámé přístavy z pohledu námořníka a můžete si tak ještě víc vychutnat jejich jedinečné kouzlo. Zajímavostí některých lodí jsou také kajuty s plátnem, kde si můžete nechat promítat překrásné obrazy, ale třeba také online přenos přímo z kabiny kapitána. Mořské dálavy tak uvidíte doslova z první ruky.

3. Pokaždé se probudíte na jiném, krásném místě

Čas od času se únavě neubráníme a i přesto, že nás na palubě čeká spousta zábavy a překvapení, uchýlíme se do své kajuty, kde spíme až do druhého dne. Jaké překvapení nás ale čeká po probuzení?

bigstock-Tropical-Ship-6042811

Večer nebyla žádná země na obzoru, nyní se nacházíme v malebném přístavu, který čeká jen na to, až prozkoumáme jeho nejtajnější zákoutí, okolní taverny a bary a přenádherné pláže. Navíc se nemusíte o nic starat, kapitán a jeho posádka zařídí vše, abyste se na lodi cítili doslova jako doma.

4. Za výhodnou cenu máte k dispozici luxusní zázemí

Cenu plaveb ovlivňuje rovnou několik faktorů. Je to nejen termín, ale také předstih, s jakým palubní lístek koupíte. Nejvyšší ceny jsou pochopitelně během hlavní sezóny, nižší vás čekají mimo sezónu.

Cenu ovlivňuje také vybavenost lodi, typ stravování (psali jsme už – 14 tipů, jak se stravovat na lodi) nebo další doplňkové služby (například česky hovořící delegát na palubě).

Když si to však všechno spočítáte, dospějete k názoru, že jste za poměrně zajímavou cenu obdrželi nepředstavitelný luxus, na jaký byste na pevnině narazili jen stěží anebo za mnohem vyšší cenu.

5. Objevíte pláže, ke kterým se jinak než lodí nelze dostat

Klasické pláže, po kterých se dá dojít skrze značené stezky, jsou občas přeplněné a tak nějak pořád stejné. Co takhle letos vyzkoušet něco jiného a objevit zapadlé plážičky, které jsou přístupné pouze od moře?

bigstock--206999311

Můžete si samozřejmě vypůjčit menší loďku, jejíž cena je vzhledem k době, kterou na ní strávíte astronomická. Rozhodnout se ale také můžete pro plavbu na obří lodi, která vás zaveze k těm nejkrásnějším a přísně střeženým plážím planety, přístupným pouze od moře.

6. Setkáte se se zajímavými lidmi z celého světa

Posádka obřích výletních lodí je mezinárodní, proto počítejte s tím, že na palubě potkáte mnohé národnosti. Zapříst takový nenucený hovor s Britem anebo Skotem, je něco úžasného a perfektně vám to plavbu zpříjemní a zpestří.

Obávat se mezinárodních hostů a posádky ale nemusíte ani v případě, že neovládáte žádný ze světových jazyků. Mnohé plavby jsou doplněny o česky hovořící delegáty.

7. Na lodích můžete nakupovat za duty free ceny

Plavba lodí je výhodná také z hlediska ekonomického a není výjimkou, že spousta turistů sem jezdí poznávat krásné kouty naší planety, ale také nakupovat.

Nakupovat tady totiž můžete za duty free ceny, což bylo dosud výsadou zejména duty free shopů na letištích. Když ale nestíháte odlet a tak tak se stihnete sotva odbavit, na nějaké nákupy už nemáte sílu ani energii. Na lodi ale plyne čas tak nějak jinak, a pokud si chcete zkrátit dny na moři, jsou nákupy zajímavým zpestřením.

8. Zažijete romantiku na lodi i pohodlí luxusního hotelu

Orosená sklenice se šampaňským, čerstvé mořské plody, vlahý vánek, šumění moře a okouzlující západ slunce. Dokážete si představit větší romantiku?

bigstock-189589600

Když si tohle všechno vychutnáváte ze své kajuty a zázemí luxusního hotelu, dáme ruku do ohně za to, že byste tuhle chvíli nevyměnili za žádnou z dosud absolvovaných dovolených „na souši“.

9. K dispozici je vám řada sportovišť a relaxačních center

Už výše jsme se zmínili, že čas plyne na výletních lodích tak trochu jinak. Někteří by dokonce řekli, že pomaleji. Aby vám však dny na moři utíkaly co možná nejrychleji, využijte veškerého zázemí, které luxusní loď nabízí.

Oddávat se můžete vodním radovánkám, posezení v luxusních barech, bistrech a restauracích a čas vám ukrátí také nejrůznější představení, divadla a kabaretní vystoupení. Odpočinout si můžete v lodních lázních a relaxačních centrech, kde nasbíráte spoustu energie pro vylodění v dalším přenádherném přístavu.

10. Ochutnáte skvělá jídla z místní i mezinárodní kuchyně

Co je základem lodní kuchyně? Čerstvé suroviny, vynikající potraviny a um šéfkuchařů a pomocných kuchařů. Pochutnávat si tady můžete nejen na čerstvých mořských plodech, ale také na slaďoučkém ovoci, křupavé zelenině, nespočtu masových pochoutek, ale třeba také pochoutek pro vegany nebo vegetariány.

bigstock-Health-food-for-a-healthy-hear-217452409

Pouze na lodích můžete ochutnat místní i mezinárodní pokrmy i bez toho, abyste opustili zázemí luxusní paluby.

Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 950,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 080,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Port Canaveral
Termíny vyplutí:
od 17 830,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Port Canaveral

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »