10 karibských ostrovů, které navštívit pouze při plavbě lodí

28. 01. 2019

bigstock-Palm-Tree-Blue-Sea-Sky-In-Gr-229845730

Máme pro vás deset kouzelných ostrovů, které uvidíte pouze při této příležitosti.

1. Ostrov Motu Mahana – Francouzská Polynésie

Tenhle ostrov je široké veřejnosti zapovězen, tedy pokud sem nepřijedete v rámci plavby na luxusní lodi. Soukromý ostrov Motu Mahana nabízí perfektní podmínky pro potápění a šnorchlování. Dovádět můžete mezi pestrobarevnými rybkami, které se proplétají fialovými a červenými korály. Že vás tenhle zážitek zmohl? Není nic jednoduššího, než si odpočinout během příjemné masáže na břehu. Jakmile vás začne honit mlsná, k baru to nebudete mít daleko. Na Motu Mahana je totiž bar plovoucí a servírují tady skvělé daiquiri i čerstvou šťávu z kokosových ořechů. Jak se do ořechu dostat vám názorně ukáže obsluha.

2. Ostrov Harvest Caye – Belize

bigstock-Bungalows-On-Eleuthera-Island-200635510

Další ze skrytých krás, které jsou běžným smrtelníkům skryty za rouškou tajemství, je soukromý ostrov společnosti Norwegian Cruise Line. Jeho vybudovány zabralo více než 4 roky tvrdé práce a spolykalo na 50 milionů dolarů. V roce 2017 byl dokonce přístav na ostrově zvolen za nejlepší výletní přístav v Karibiku. Aby byl ostrov co nejautentičtější, Norwegian Cruise Line, se společně s vládou, snažila o maximální zachování původního rázu ostrova. O vaše pohodlí se tady bude starat více než 400 místních zaměstnanců. Najdete tady luxusní resorty s bazény, ale i obří vyhlídkovou věž s majákem, která rozhodně stojí za návštěvu.

3. Ostrov Ocean Bay – Bahamy

Milujete potápění a šnorchlování? Rádi objevujete zástupce místní fauny a flóry? Pak si nesmíte nechat ujít návštěvu ostrovu Ocean Bay, na kterém zakotvíte během některé z plaveb společnosti MSC Cruises. Ostrov se nachází 65 mil východně od Miami a jeho rozloha činí zhruba 90 akrů. Mezi největší atrakce ostrova patří obří potápěčské lokality s bohatým podmořským životem.

4. Ostrov Sir Bani Yas – Abú Dhabí

Jediný, který není v Karibiku, ale nachází se na Arabském poloostrově a chtěli jsme na něj upozornit. Ostrovu se někdy přezdívá také Baniyas Island a představuje unikátní pouštní rezervaci asi 250 km jihozápadně od města Abú Dhabi a 350 km od Dubaje. Součástí ostrova je i luxusní hotel s bazény a lázněmi. Ostrov ale zároveň slouží jako přírodní rezervace s bohatými možnostmi fotografování zástupců zdejší fauny. Obdivovat tady ve volné přírodě můžete gazely, gepardy i žirafy. Původně ostrov patřil šejkovi Zayedovi, vládci Abú Dhabí a zakladateli Spojených arabských emirátů. Rozloha ostrova činí 87 čtverečných kilometrů, přičemž zhruba polovina ostrova je prohlášena za zmíněnou přírodní rezervaci. Opět vás sem zaveze některá z linek MSC Cruises.

5. Ostrov Labadee – Haiti

bigstock-Labadee-Haiti--May------245665192

Tento ostrov a zároveň oblíbené prázdninové letovisko vlastní společnost Royal Caribbean Cruises. Stojí zde lodě všech tří linek - Royal Caribbean International, Celebrity Cruises a Azamara Club Cruises. Letovisko má společnost pronajaté od haitské vlády až do roku 2050. Co patří mezi jeho největší lákadla? Určitě trhy, na kterých mohou své autentické zboží prodávat pouze místní, pak také přenádherné pláže, je zde několik základen vodních sportů, vodní hřiště, alpská dráha a největší lanovka typu zip-line nad vodou.

6. Ostrov CocoCay – Bahamy

Tento soukromý ostrov vlastní společnost Royal Carribean. Bez nadsázky lze říci, že jde o ostrov, kde je o zábavu pro velké i malé postaráno. Pokud dáváte přednost objevování po vlastní trase, udělejte si příjemnou procházku kolem majáku Great Stirrup Cay a přístavu Slaughter Harbor. Navštívit můžete také zdejší aquapark Caylana nebo využijte možnost parasailingu a užijte si nezapomenutelné výhledy na ostrov a jeho okolí. Ostrov je také vhodný pro potápěče. Po náročném dni si odpočinete v lázních anebo houpacích sítích přímo na pláži (nejlepší je to na South Beach), kde se můžete občerstvit v netradičním plovoucím baru.

bigstock-Cococay-In-The-Caribbean-123278087

7. Castaway Cay – Bahamy

4 kilometry čtvereční velký ostrov Castaway Cay patří společnosti Disney Cruises. Dříve byl ostrov známý spíše jako Gorda Cay. V roce jej ale koupila společnost Disney Cruises a nikdo mu už neřekl jinak než Castaway Cay. Další raritou je, že tenhle ostrov byl vůbec prvním soukromě pronajatým ostrovem lodní společnosti. Ačkoli jeho rozloha dosahuje 1 000 akrů, v současné době z nich společnost Disney Cruises využívá pouze 55 akrů, na nichž pracuje asi 60 stálých zaměstnanců. Pro hosty je zde k dispozici půjčovna jízdních kol a vodních skútrů, dopřát si tady můžete také masáž s výhledem na oceán, zašnorchlovat si anebo si užít parasailing a prohlédnout si ostrov z výšky. Děti jistě potěší možnost obří opičí dráhy anebo ponorky, z níž mohou prozkoumat mořské dno.

8. Ostrov Great Stirrup Cay – Bahamy

Další z bahamských skvostů vlastní společnost Norwegian Cruise Line. Zaplavat si tady můžete s želvami, prozkoumat mořské dno a jeho obyvatele, dát si taco v bezplatné taco restauraci, lenošit na zdejších plážích anebo si půjčit vodní skútr, kajak anebo si vyzkoušet parasailing. Samozřejmostí jsou houpací sítě na pláži a možnost ukrýt se před přímým sluncem do luxusně vybavených chatek.

9. Princess Cays – Bahamy

Princess Cays je turistické letovisko na jižním konci ostrova Eleuthera na Bahamách. Je vlastněna společností Princess Cruises, která ji využívá jako přístav pro plavby v Karibiku. Návštěvníci si tady užijí koupání v průzračně čisté vodě, jízdy na kajaku, plavbu na plachetnici, vodní lyžování, šnorchlování nebo potápění a lenošení na pláži. K dispozici jsou také hřiště na volejbal a basketbal.

10. Ostrov Half Moon Cay – Bahamy

bigstock-Horseback-Riding-5092209

Zeměpisný název tohoto ostrova je Little San Salvador Island, většina cestujících ho však zná pod označením Half Moon Cay. Jeden ze 700 bahamských ostrovů vlastnilo v minulosti rovnou několik lodních společností. Nyní patří společnosti Carnival Cruise Line, která zde vybudovala malý ostrovní ráj. Ten se stal oblíbenou zastávkou během okružních plaveb v oblasti Karibiku. A co si na ostrově můžete užít? Kromě lenošení na překrásných plážích, potápění a šnorchlování také navštivte vodní Water Park s pirátskou lodí a mnoha atrakcemi pro velké i malé. Za zmínku jistě stojí malebná Bone Fish Lagoon nebo možnost projet se po ostrově na koni.


Vybíráme to nejlepší z plaveb

Itálie, Francie, Španělsko

Loď: MSC Fantasia
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Civitavecchia / Řím

Itálie, Malta, Španělsko, Francie

Loď: MSC World Europa
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Messina

Francie, Španělsko, Itálie

Loď: Costa Pacifica | Nocí: 3| Vyplutí: Barcelona
Termíny vyplutí:
od 8 090,- Kč Detail plavby »

Francie, Španělsko, Itálie

Loď: Costa Pacifica
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Barcelona

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »