Průvodce lodi Symphony of The Seas

04. 06. 2019

rccl_singleImageHero

Dvacátý šestý přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean a zároveň „nejlepší loď 2018“ vyplula na moře v dubnu minulého roku.

Své inaugurační období strávila v západním Středozemí a v současné době brázdí vody USA (často vyplouvá z Miami). Toužíte se svézt lodí s robotí obsluhou a virtuální realitou? K nalodění se připravte za tři, dva, jedna…

Cena plavby na lodi

Nejdříve zopakujme, co se obecné cenové relace plaveb na lodi týče, záleží samozřejmě na konkrétním obsahu itineráře plavby, a rovněž na časovém úseku, v němž je plavba realizována. Mimo hl. sezónu se ceny pohybují okolo 28 000 Kč (7 nocí) za osobu. Naopak v období zvýšené poptávky a sezóny činí cena průměrně kolem 34 000 Kč (7 nocí) za osobu. Také hodně záleží na výběru kajuty - příklady cen u balkonových kajut a vnitřních.

USA na dosah a služby té nejvyšší třídy

Symphony of The Seas aktuálně pluje po čtyřech trasách. Ta první vede přes USA a Bahamy, druhá pak kromě USA křižuje také ostrov Svatý Martin, Portoriko a Haiti. Díky třetí trase procestujete USA, Honduras, Mexiko a Bahamy. No a nakonec poslední plavba slibuje neuvěřitelné zážitky na trase USA, Svatý Kryštof a Nevis, Americké Panenské ostrovy a Bahamy.

bigstock-Palm-Tree-Blue-Sea-Sky-In-Gr-229845730

Po celou dobu plavby vám bude k dispozici obří zaoceánská loď s luxusním vybavením a kajutami na velmi vysoké úrovni. Na palubu lodi se vejde téměř 5 500 cestujících a několik stovek dalších osob, které tvoří posádku lodi, obsluhu restaurací a barů, ale i herních koutků a veškerého dalšího zařízení, kterého je na lodi opravdu požehnaně.

Restaurace, kde se musíte najíst

Pokud patříte mezi milovníky dobrého jídla a pití, pak pro vás bude loď pravým a nefalšovaným gastronomickým zážitkem. Její restaurace, které jsou mimochodem oceněny prestižní cenou GOLD Anchor, uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.

El Loco Fresh: Zcela nový koncept mexické restaurace najdete na palubě číslo patnáct. Krytá venkovní restaurace nahrazuje dosavadní mexické restaurace Sabor, které jsou součástí mnoha výletních lodích Royal Caribbean. Pochutnat si tady můžete na skvělých snídaních, obědech i lákavém odpoledním občerstvení. Pokud patříte mezi milovníky burritos a quesadillas, pak si tady přijdete na své.

El Loco Fresh

Zdroj fotky:www.cruisecritic.co.uk 

Hooked Seafood: O palubu výše najdete další skvost lodi Symphony of The Seas. Jeho jméno je Hooked Seafood a inspirován byl anglickou kuchyní s důrazem na čerstvé mořské plody. Kromě humrů, langust, mušlí, krabů nebo rybích sendvičů si tady můžete k jídlu objednat výtečnou IPU nebo lahodné rosé.

Hooked SeafoodZdroj fotky:www.cruisecritic.co.uk

Wonderland: Pokud jste fanouškem příběhu o Alence v říši divů, pak si nemůžete nechat ujít návštěvu vyhlášené restaurace Wonderland, kde věnují připravovanému jídlu maximální pozornost a péči. Pro děti tady navíc bylo připraveno speciální dětské menu s příběhem.

WonderlandZdroj fotky:www.cruisecritic.co.uk

3 bary, kam musíte během plavby zavítat

Na lodi najdete kromě velkého množství tematicky zaměřených restaurací také spoustu barů. Novinkou této lodi je robotická obsluha v jednom z nich. Ale nepředbíhejme. Kam zajít na drink, dobré pivo anebo živý sportovní přenos? Tady jsou tři tipy.

Bar Playmakers Sports Bar & Arcade: Milujete živé sportovní přenosy a nechcete se jich vzdát ani během plavby? Pak nesmíte chybět v baru Playmakers Sports Bar & Arcade, který je vybaven třiceti velkoplošnými obrazovkami. Pochutnat si tady můžete na smažených křídlech, nachos, popcornu nebo domácích hranolkách. Bar se nachází na palubě číslo šest.

Playmakers Sports Bar

Zdroj fotky: www.cruisecritic.co.uk

Bar Vintages:  Milovníky kvalitních vín jistě zaujme tematický bar Vintages, kde si mohou vychutnat ta nejlepší vína od Francie až po Kalifornii. Bar je nesmírně útulný a vybavený pohodlnými křesly, odkud se vám nebude chtít vstát. Najdete ho na palubě 8, v části zvané Central Park.

vintages bar

Zdroj fotky: www.cruisecritic.co.uk

Bionic bar: Na závěr jsme si nechali absolutní třešničku. Jak už název baru napovídá, v tomhle případě půjde o něco nového a dosud nepoznaného. V tomhle baru neobsluhují lidé, ale roboti, kteří vám umíchají na 50 různých drinků a nápojů. Pokud není váš oblíbený nápoj v nabídce, můžete si ho sami sestavit a poté jen čekat, až vám ho obsluha připraví.

bionic bar

Zdroj fotky: www.cruisecritic.co.uk

Akce a představení, na kterých nesmíte chybět

AquaTheatre: Dechberoucí vystoupení HiRo plné akrobatických prvků si nesmí nechat ujít velcí ani malí. AquaTheatre najdete v zadní části lodi naproti oblasti známé jako Boardwalk. Venkovní divadlo tvoří obrovský bazén, v jehož okolí jsou umístěny skokanské můstky, trampolíny i hrazdy. Během třicetiminutových vystoupení se vám bude tajit dech.

rccl_singleImageHero

Zdroj fotky: https://www.royalcaribbean.co.uk

Flight: Dare to Dream: Královské divadlo uvede na lodi Symphony od The Seas show Flight – historickou satiru na téma vývoje cestování vzduchem. Samozřejmostí budou okouzlující kostýmy, nádherné kulisy a talentovaní umělci, kteří vám ukážou, že gravitace není tak mocná, jak si všichni myslíme.

Flight Dare to Dream

Zdroj fotky: www.cruisecritic.co.uk

1977 na kluzišti: Místo, které je přes den laserovou arénou, se po západu slunce promění na obří kluziště, kde se bude odehrávat 1977 - hra inspirovaná cestováním v čase. Kromě výborných krasobruslařů se můžete těšit na světelné efekty, drony i speciální projekci.

1977 na kluzišti

Zdroj fotky: https://www.royalcaribbean.co.uk

  • Na lodi je samozřejmě spousta dalších atrakcí a zajímavostí. Prozkoumat je můžete tady.

Kam za atrakcemi a odpočinkem?

Nudě je na loď Symphony of The Seas vstup zakázán. Spousta atrakcí pro velké i malé je připraveno na všech palubách. Děti jistě ocení obří bazény s nespočtem vodních atrakcí a jejich rodiče si rádi odpočinou v několika relaxačních zařízeních. Co stojí za návštěvu?

Ultimate Abbys: Pokud se ocitnete na lodi Symphony of The Seas a zatoužíte po pořádně koncentrované dávce adrenalinu, rozhodně byste měli vyzkoušet atrakci zvanou Ultimate Abbys. Jde o obří desetipatrovou skluzavku, která je v současné chvíli nejvyšší na moři.

Ultimate Abbys

Zdroj fotky: www.cruisecritic.co.uk

Perfect Storm: Že toho adrenalinu ještě nemáte dost? Pak je pro vás připravena atrakce Perfect Storm, která označuje tři hrozivé skluzavky Typhoon, Cyclone a Supercell. Divoká vodní jízda je ve společnosti těchto krasavic zaručena.

Perfect Storm

Zdroj fotky:youtube.com

Vitality at Sea Spa & Fitness: Potřebujete si po všech těch atrakcích maličko odpočinout? Pak zamiřte do relaxačního střediska Vitality at Sea Spa & Fitness, kde na vás kromě perfektně vybaveného fitka čeká také nespočet masáží a dalších relaxačních procedur.

Vitality at Sea Spa

Zdroj fotky: www.cruisecritic.co.uk

Dress code na lodi

Na palubě lodi Symphony of The Seas si užíváte zaslouženou dovolenou, čemuž můžete pochopitelně přizpůsobit také styl oblečení. Povoleny jsou šortky, trička i žabky. Akceptovány jsou většinou také u snídaně a obědu. Na večeři či večerní vystoupení byste se ovšem měli obléct formálněji. Během slavnostních galavečerů využijete oblek či smoking a dámy velkou večerní i koktejlky. Co se týče opalování nahoře bez, to není na lodích akceptováno. Nepřípustné a neslušné je také chodit v plavkách do restaurací.

Dress code

Zdroj fotky: http://www.cruisington.com

Zajímavosti aneb Co jste pravděpodobně nevěděli

Symphony of The Seas se může pochlubit aktuálně tím nejrychlejším internetovým připojením na moři.

Všechny kajuty na lodi mají úžasný výhled. Některé však jen ten virtuální.

Loď váží 230 000 tun a díky 2775 kajutám aktuálně patří mezi největší výletní lodě světa.
Rubrika: lodě

Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 790,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 520,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Liberty of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Fort Lauderdale
Termíny vyplutí:
od 14 920,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Liberty of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Fort Lauderdale

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »