7 tipů pro svatební cestu na lodi

21. 08. 2018

bigstock-Bride-And-Groom-Hold-Hands-Wit-242202340

Prosté zájmeno "já" bylo nahrazeno společným "my" a váš společný život může začít... ale ještě předtím vás čeká svatební cesta. Zaoceánská plavba je pro tuto příležitost jako stvořená. 

Den D je úspěšně za vámi. Oficiálně jste zpečetili lásku se svou drahou polovičkou vyslovením kouzelného slovíčka "ano", vzájemně si vyměnili prstýnky a v rodinném kruhu si užili svatebního veselí. A nyní vás čeká vysněná plavba.

Svatební cesta na zaoceánské lodi je dokonalé spojení luxusu, exotiky a romantiky. Plavba po oceánu s návštěvou oblíbených destinací je nezapomenutelný zážitek, na který budete vzpomínat ještě dlouho po svatbě. Společné líbánky jsou něco více než jen obyčejná dovolená. Jak se říká že, kdo je připraven, není zaskočen. Přinášíme vám 7 tipů, jak si užít svatební cestu na lodi na maximum.

1. Seznam míst

V prvé řadě si vyberte takovou okružní plavbu, která bude vašemu srdci nejbližší. Relaxování u bazénu či odpočinek v kajutě je jistota, kterou si můžete na lodi bez problému dopřát. Když však budete mít chuť, můžete poznávat evropské metropole nejen výhledem z paluby, ale také po vlastní ose. I když možná nebude vaším prvotním záměrem opouštět luxusní výletní loď, nepromarněte jedinečnou příležitost poznat v krátkém čase rozličné kultury, jakmile zakotvíte na pevninu. Možná se už nebude opakovat…

Nastudujte si přesnou trasu vaší okružní plavby. Kromě místa nalodění a vylodění (bude se hodit si i přečíst – jet k místu nalodění, či letět?) se podívejte, kde bude mít výletní loď zastávku a na jak dlouho. Vyplatí se poohlédnout po trasách, u nichž se počítá se zakotvením v přístavech přes noc, abyste měli dostatek času na prozkoumání okolí. Pro každou metropoli mějte v záloze itinerář zajímavých míst a pamětihodností, jež byste mohli navštívit. Stačí tip na příjemnou procházku, útulnou kavárnu, historickou stavbu, prostě cokoliv, co uspokojí vaše novomanželské potřeby.

bigstock-Luxury-cruise-ship-vacation-el-209221198

2. Výběr pokoje

Balkónová kajuta není špatná, ale opravdu vám to stačí? Dodejte svatební cestě na výjimečnosti! Líbánky máte (v ideálním případě) pouze jedny, tak zkuste zvážit některý z apartmánů. Luxusní suity disponují dostatkem prostoru i mnoha výhodami navíc. Kromě koupelny se sprchou pro dva si můžete dopřát pokojovou službu s vlastním sluhou, který bude plnit vaše přání. Nechcete vytáhnout paty z kajuty? Žádný problém! Užijte si společnou večeři v soukromí na balkóně při západu slunce.

Většina přepravních společností nabízí speciální novomanželské kajuty nebo apartmá, která splní vaše očekávání, aniž byste hnuli prstem. Informujte se, jaké jsou možnosti pobytových balíčků pro novomanžele u konkrétní lodní společnosti. U některých získáte exkluzivní přístup na slunnou terasu či privátní místo v salónku, jiné uvítací balíčky nabízejí čajový servis, čokoládové pralinky, mísu s ovocem anebo láhev vína na pokoji. Například prémiový balíček pro dva na lodích firmy Celebrity Cruises zahrnuje snídani na pokoj, romantickou večeři při svíčkách v restauraci, ručně připravený dort, kytici rudých růží, láhev šampaňského Dom Perignon a jahody v čokoládě.

3. Rozpočet

Určitě se vám bude na palubě lépe dýchat, když nebudete muset na každém kroku řešit placení za jakoukoliv drobnost. Určete si předem finanční rozpočet, který máte k dispozici, abyste si pobyt na moři pouze užívali. Nezapomeňte do výdajů zahrnout také jídlo, občerstvení, nápoje, wellness procedury a výlety. Dostatečná finanční rezerva je vždy přijatelnější, než abyste se na svatební cestě omezovali. 

bigstock-St-Johns-Antigua--March---227663782

Pokud jste si zakoupili novomanželský pobytový balíček, případně jste jej dostali jako svatební dar, zjistěte si v předstihu, co všechno je zahrnuto v ceně. Budete mít lepší představu o tom, na čem můžete ušetřit a co je třeba ještě doplatit. Starosti s placením můžete hodit za hlavu, když využijete tzv. otevřený účet. Útrata se vám bude postupně načítat v průběhu celého pobytu na lodi a účet uhradíte jednorázově až na konci pobytu. Můžete si i stanovit nějaký limit, aby vás personál informoval, kdybyste jej překročili.

4. Stravování

Láska, jak známo, prochází žaludkem. Abyste uspokojili své chuťové pohárky, bohužel budete muset zavítat do jídelny, která je společná také pro ostatní pasažéry. I když jste zřejmě promeškali možnost včas si zarezervovat oddělený stůl mimo hladové strávníky, stále existuje šance na romantické stolování ve dvou. Alespoň na začátku vaší svatební cesty vám může personál připravit a nazdobit vlastní stůl v zadní části restaurace, kde budete mít i ve velkém prostoru klid a dostatek soukromí pro vaše zamilované pohledy.

bigstock-Cruise-ship-luxury-travel-woma-191847760

Další možnost je provést rezervaci v menší samostatné restauraci, jež se na výletních lodích zpravidla nachází. Například na lodích Norwegian Dawn a Norwegian Bliss lodní společnosti Norwegian Cruise Line najdete mexickou restauraci Los Lobos. Italské speciality můžete okusit zase na výletní lodi Fleetwide lodní společnosti Celebrity Cruises v restauraci Tuscan Grille a na lodích Royal Caribbean International zase v podniku Jamie's Italian. Milovníkům jídla doporučujeme připlatit si za osobní setkání se šéfkuchařem, který vám rád připraví delikatesy z celého světa dle vašeho přání.

5. Samota se cení

Na líbánkách pro vás bude velmi důležité soukromí. Luxusní výletní lodě většinou nabízejí nádherné sluneční paluby, kde mohou dospělí za poplatek využít vířivku, pohodlná lehátka, a dokonce houpací sítě pro dva. Bohužel zde nebudete sami, protože palubu budete muset sdílet se stovkami dalších lidí. Zjistěte si, zda vaše loď nabízí prostory s omezeným přístupem, kde budete moci trávit ničím nerušené intimní chvilky ve dvou. Kupříkladu nejnovější lodě firmy Norwegian Cruise Line mají speciální část Vibe, kam se dostanou pouze členové klubu. V jednodušším případě si můžete pronajmout lehátka pro dva u hlavního bazénu.

6. Společné rozmazlování

Svatební cesta představuje vaši první společnou dovolenou, čeká vás tedy i společné rozhodování a hledání kompromisů. Pro tyto účely se skvěle hodí procedury určené pro dvojice. Vyzkoušejte si párovou masáž, perličkovou koupel či léčivý zábal. Masáže pro dva jsou díky nezaměnitelnému kouzlu okamžiku zákazníky velmi oblíbené, a proto je lepší si je objednat včas dopředu. Budete tak mít jistotu, že ve stejnou chvíli budou k dispozici dva maséři.

bigstock-Falmouth-Jamaica--May-----243730849

Nicméně jakékoliv aktivity, které zažijete společně, jsou velice přínosné pro budování pevné vazby vašeho začínajícího manželského vztahu. A když si krásný okamžik zvěčníte fotografií, budete mít nejen krásnou památku pro sebe, ale také zdokumentované vzpomínky pro vaši rodinu a přátele.

7. Manželský status

Nemusíte na každém kroku prohlašovat, že jste novomanželé. Stačí, aby to věděli správní lidé. Například schopná cestovní agentura dokáže pro čerstvě oddaný pár zařídit nadstandardní služby nebo jiné výhody, aniž by si za to účtovala peníze navíc. Není to samozřejmě vždy pravidlem, ale jakákoliv maličkost potěší.

Součástí zábavného programu na výletních lodích jsou různé soutěže zaměřené na lásku a manželství. Při plavbě se společností Royal Caribbean se můžete zúčastnit hry na motivy televizního pořadu The Newlywed Game. Moderátor si pozve na pódium tři různé dvojice, které jsou různě dlouhou dobu v manželském svazku, a pokládá jim kvízové otázky ze života. Vtipnými odpověďmi se můžete okamžitě zapsat do povědomí zúčastněných celé show.

Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 790,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 520,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Liberty of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Fort Lauderdale
Termíny vyplutí:
od 14 920,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Liberty of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Fort Lauderdale

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »