TOP 10 plavebních tipů pro rok 2018

05. 02. 2018

Filípiny jsou jednou z nejlepších destinací pro rok 2018

1. Laos

Proč právě tady Laoská lidově demokratická republika je považována za jednu z nejzáhadnějších zemí v Asii. Ačkoli není rozlohou příliš velká, nabízí mnohá tajemství, jejichž odhalení uchvátí i ty nejnáročnější cestovatele. Laos sousedí s Vietnamem, Kambodžou, Thajskem, Barmou a jižním cípem Číny.

Laos je obestřen řadou tajemství. Během toulek tady narazíte na buddhistické chrámy i nedotčenou přírodu.

Hlavní město Laosu - Vientiane obklopuje tajemná řeka Mekong. Vidět tady můžete nejen koloniální architekturu, ale i uctívané buddhistické chrámy a památky. Říční čluny vás dokonce zavedou do Luang Prabangu, který je součástí světového dědictví UNESCO díky své nepopsatelné přírodě, zurčícím vodopádům a svatyním,

Jak se sem dostat? Společnost Pandaw River Cruises nabízí několik plaveb okouzlujícím prostředím Laosu. Do budoucna dokonce plánuje rozšíření své flotily o loď Sabei Pandaw, která by měla do světa poprvé vyplout na podzim letošního roku.

 

2. Mosambik

Proč právě tady? Po tom, co jste si užili adrenalinové africké safari, toužíte po menším relaxu a načerpání sil. To se vám splní na palubě lodí, které brázdí africký Mosambik. Mosambik je nejrychleji se rozvíjející africkou zemí současnosti, a ačkoli o ní Evropané dosud ještě nejeví zvláštní zájem, patří mezi klenoty, jimž se může rovnat možná tak Karibik.

  • 15 míst, které v západním Karibiku navštívit a vidět.

Kromě krásných pláží vás tady čekají i kulturní a přírodní památky, ale i rafinovaná umělecká díla v pozadí akácií. Vše doplňuje všudypřítomný jazz. No jen řekněte – dokážete si představit lepší dovolenou?

Jak se sem dostat? Do Mosambiku se dostanete prostřednictvím luxusních linek Crystal a Silversea anebo s plavební společností MSC Cruises. Ta vypravuje krátké plavby do Durbanu. Vydat se ale můžete také na měsíční plavby, během kterých se plavíte z Kapského Města do Singapuru nebo z Dubaje zpět do Kapského Města se zastávkou v mosambickém Maputu.

 

3. Saint-Pierre a Miquelon

Proč právě tady? Saint Pierre a Miquelon je francouzské zámořské společenství sestávající z několika malých ostrovů u východního pobřeží Kanady nedaleko Newfoundlandu. Svým způsobem jde o poslední pozůstatek bývalé kolonie Nová Francie.

Saint Pierre a Miquelon je poměrně netradiční destinací, která má ale v každém ohledu co nabídnout.

Vydejte se na okouzlující plavbu bez toho, abyste opustili Severní Ameriku. Díky novým linkám a atraktivním itinerářům je to letos možné. Protože je Saint Pierre and Miquelon samosprávným územím Francie (čtěte i našeho průvodce po francouzských přímořských destinací), čeká vás tady typická francouzská atmosféra v kombinaci s nečekanými doteky Kanady.

Jak se sem dostat? Pokud vás Saint Pierre a Miquelon láká, vyčleňte si pár dnů či týdnů během měsíců dubna anebo května. To sem totiž vypravuje lodě společnost Princess Cruises. Výchozím bodem je přístav Fort Lauderdale, Montreal nebo Miami. Linky pak končí v Doveru anebo Londýně. Pokud nestihnete plavbu na jaře, nic se neděje. Další příležitost máte v září, kdy sem lodě vypravuje britská linka Fred.

 

4. Kimberley, Austrálie

Proč právě tady? Kimberley je nejsevernějším státem západní Austrálie. Díky své izolace jde o dosud jen pramálo prozkoumanou a navštěvovanou destinaci, která je díky tomu opředena řadou záhad. Co vás na Kimberley naprosto uchvátí, je její ohromující a divoká krása, která doslova vybízí k průzkumům a adrenalinovým výpravám.

Australský stát Kimberley je místem mnoha kontrastů.

Během svých cest narazíte na vzácnou krajinou faunu i flóru, okouzlující skalní útvary ve tvaru úlu, ale i vodopády, strmě padající do údolí a obrovitánské útesy (je zde i jeden ze 7 nejkrásnějších korálových útesů na světě), včetně ostrovů se starými domorodými kmeny.

Jak se sem dostat? Chcete-li poznat Kimberley na vlastní oči, doporučujeme malou expediční loď, která je součástí nabídky Zegrahm Expeditions nebo Coral Expeditions. Pokud dáváte přednost větším a známějším lodním společnostem, doporučíme Princess Cruises nebo Royal Carribean, která plavby okolo kimberleyského pobřeží realizuje při cestách do Austrálie.

5. Antigua

Proč právě tady? Po ničivých hurikánech z roku 2017 se příliv turistů do oblasti Antiguy prudce zpomalil. Tento ostrovní ráj se tak pomalu ale jistě vzpamatovává z ničivého řádění i náporu cestovatelů a znovu otevírá své brány. Tento rok bude velmi vyhledávanou destinací. 

Počasí je zde stejně příjemné jako místní obyvatele a nadpozemsky modravé hlubiny lákají ke sladkému nicnedělání i fantastickému potápění. A kdo ví, třeba na svých toulkách potkáte i Oprah Winfrey, která tady má své letní sídlo.

Jak se sem dostat? Téměř všechny známé plavební společnosti plavby do Antiguy pořádají. Vydejte se sem třeba s flotilou společnosti Royal Caribbean nebo Celebrity Cruises.

6. Chorvatsko

Proč právě tady? Že vás tahle oblíbená dovolenková destinace v našem výčtu zarazila? Není důvod k obavám! Chorvatsko totiž nebudete prozkoumávat z přeplněných pláží, nýbrž z lodi anebo zdejších malebných přístavů.

 Prozkoumáte více než tisíc mil pobřeží, známý rybářský přístav Rovinj, oblíbené trhy a historické skvosty Dubrovníku (nejlepší pláže v města a okolí, psali jsme) nebo pobřeží malebných ostrovů Korčula, Hvar anebo Brač.

Jak se sem dostat? Vydat se sem můžete třeba plachetnicí Star Clipper na 12 nocí, v rámci kterých celé čtyři dny strávíte v malebných chorvatských přístavech. Jistou alternativou je i loďka linky Voyages to Antiquity, která staví okolo pobřeží Dalmácie. Jestliže si chcete vychutnat opravdový luxus, mohla by vás zaujmout plavba na luxusní lodi Costa Deliziosa.

7. Polární oblasti

Proč právě tady? Oblasti kolem severního a jižního pólu jsou dosud prakticky neprobádané a dostat se sem má možnost pouze hrstka cestovatelů a turistů z celého světa. Pokud posbíráte odvahu a máte chuť zkoušet neustále nové věci a prozkoumávat neprobádané destinace, vydejte se sem prostřednictví některé z polárních plaveb.

Pro polární oblasti je typickým úkazem magická polární záře.

Navíc zdejší proslulé ledovce pomalu ale jistě opouští své původní místo, pokud je tedy chcete vidět na vlastní oči, měli byste si rezervovat místo na palubě pokud možno co nejdřív.

Jak se sem dostat? Už v červenci letošního roku začne brázdit polární kruh zbrusu nová loď společnosti Hurtigruten Cruises, kterou by měla o rok později následovat její neméně dokonalá sestra. Vydat se sem můžete také díky luxusním lodím Silversea a Ponant, které slibují úžasné zážitky a maximální komfort. Navíc během let 2019 a 2020 by měly do flotil lodních společností přibýt další čtyři lodě, které se budou specializovat výlučně na polární expedice.

 

8. Japonsko

Proč právě tady? Vidět na vlastní oči okouzlující přístavy Osaka a Nagasaki – to je pravděpodobně snem každého zcestovalého dobrodruha. Když k tomu navíc přidáte průzkum Kjóto a Nara, ideální dovolená dostává jasné obrysy.

Pokud si troufáte na odvážnější expedici, vydejte se na ostrov Hokkaido, který je znám svou nespoutanou a dobrodružnou povahou.

Jak se sem dostat? Plavby po japonských krásách a unikátech nabízí převážně společnosti Princess Cruises, Holland America a Norwegian Cruises. Společnost Princess Cruises dokonce v Japonsku tráví celé dva týdny. Pokud máte zájem o maličko komornější plavbu s menším počtem cestujících a více zastávkami v jednotlivých přístavech, zaměřte se na lodě společností Tauck, Azamara a Windstar.

 

9. Brazílie

Proč právě tady? Pátá největší země světa má co nabídnout každému cestovateli. Ať už jde o vyhlášené pláže, okouzlující amazonský prales, překrásné vodopády Iguazu anebo tradiční karneval, Brazílie je místem, které musíte zařadit do svého cestovatelského seznamu.

Poznejte Brazílii, včetně jejího hlavního města, na vlastní kůži a vydejte se po stopách známého karnevalu.

 

A dokážete si představit pohodlnější způsob, jak se dostat na oblíbený brazilský karneval, který letos připadá na 9. – 14. února, než prostřednictvím lodě? Pokud to nestihnete letos, příležitost budete mít zase za rok na počátku března.

Jak se sem dostat? Na plavby se zastávkou v brazilských přístavech se specializují lodě společností Silversea, MSC Cruises, Norwegian Cruises a Viking Ocean. Letos tyto společnosti nabízejí třítýdenní plavby, během které strávíte čtyři noci přímo v Brazílii a čtyři další dny plavbou po Amazonce. Lodě společností Celebrity a Azamara letos dokonce zakotví v Riu během tradičního karnevalu.

 

10. Baja California Sur, Mexiko

Proč právě tady? Baja California Sur je jedním ze států v Mexiku a rozkládá se na jižní polovině Kalifornského poloostrova. Stát je omýván vodami Tichého oceánu na západním pobřeží a Kalifornským zálivem na východě.

Okouzlující pláže v kontrastu s nezaměnitelnou pouští To je Baja California Sur!

Kromě přenádherných pláží je jeho součástí i poušť El Vizcaíno a v jeho okolí je situováno několik panenských ostrůvků.

Jak se sem dostat? Asi nejznámější společností, která zde plavby provozuje je Lindblad Expeditions-National Geographic. Plavby jsou nejčastěji situovány okolo pobřeží Kalifornského zálivu a obvykle se jich zúčastňují cestovatelé, kteří chtějí poznávat okolní krásy, pochutnat si na zdravé kuchyni, ale také užít si také sladkého nicnedělání a hýčkání. Kromě ní sem ale zavítají také lodě společností Regent Seven Seas, Crystal Cruises, Azamara a Princess. 


Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 950,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 080,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Port Canaveral
Termíny vyplutí:
od 17 830,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Port Canaveral

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »