Plavební „Oscary“ za rok 2017 dle Cruise Critic

17. 01. 2018

Costa Fascinosa kotvící ve Vallettě na Maltě

O minulém ročníku „plavebních Oscarů“ jste se mohli dočíst v tomto článku. Nyní vám přinášíme aktuální Oscary za rok 2017. Na červený koberec připlouvá…

MSC Seaside: Nejlepší nově postavená loď

Společnost MSC Cruises nazvala loď MSC Seaside lodí, která následuje slunce. MSC Seaside vůbec jako první loď efektivně pracuje s venkovními a vnitřními prostorami a doslova propojuje paluby s kabinami, čímž zajišťuje jedinečný zážitek na moři. Součástí lodi je obří venkovní promenáda lemovaná obchody, restauracemi a místy, kde se pasažéři mohou vykoupat nebo si užít slunce.

MSC Seaside je součástí rodiny MSC Cruise. V roce 2017 získala „Oscara“ za nejlepší nově postavenou loď.
Zdroj: msccruisesusa.com

Zapomenout nesmíme ani na dvoupatrové atrium se skleněnými stěnami a panoramatické výtahy, nebo sluneční terasy „Miami Beach“ s bazénem „South Beach“. Kromě toho loď nabízí tu nejmodernější technologii, jakou si jen umíte představit. Inovativní aplikace „MSC for Me“ propojuje pasažéry s posádkou, ostatními hosty a také lodí samotnou.

Ms Westerdam: Nejpovedenější rekonstrukce

Elegantní, sofistikovaná a přitažlivá – tak mluví o lodi Ms Westerdam její návštěvníci. Loď prošla před nějakou dobou rozsáhlou revitalizací, která jí vdechla nový život. Nově zrekonstruované paluby i vnitřní a venkovní prostory lodi uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky. I přes rozsáhlou rekonstrukci si však loď zachovala svoje původní kouzlo.

Loď Ms Westerdam prošla rozsáhlou revitalizací, za kterou si vysloužila vysoce ceněného plavebního Oscara.
Zdroj: s.krfb.de 

K nejzajímavějším změnám patří kompletní oživení restaurace steakhouse Pinnacle Grill, nové sociální zařízení pro hosty i zbrusu nový playlist, který může hrát nejen v kajutách, ale především ve venkovních a vnitřních prostorách lodi.

Lindblad Expeditions: Nejlepší dobrodružství na moři

Chcete si užít pořádné dobrodružství? Vsaďte na loď Lindblad Expeditions, která nabízí zcela unikátní aktivity na moři. Prozkoumat můžete třeba divoké aljašské pobřeží, ostrovy Galapág, tajemnou Amazonii anebo Kalifornii ve společnosti obřích velryb.

Lindblad Expeditions zaujme především cestovatele, kteří touží po netradičních zážitcích a nevšedních setkání.
Zdroj: s.krfb.de

Ale nejde jen o unikátní destinace, ale také o jedinečné zážitky, které na vás čekají přímo během plavby. Vybranou destinaci můžete prozkoumat třeba na kajaku anebo pod vodní hladinou.

Celebrity Cruises: Nejexkluzivnější kajuty

Luxus, kam se podíváte, i tak lze velmi zjednodušeně charakterizovat lodě společnosti Celebrity Cruises. Kajuty jednotlivých lodí přináší dokonalou rovnováhu mezi funkčností a designem.

Luxus je na lodích společnosti Celebrity Cruises všudypřítomný. Přesvědčí vás o něm nejen paluby, ale i jednotlivé kajuty.
Zdroj: Cruisinwithted.com

Nabízí čisté, jednoduché, přesto však bohatě zdobené linie, dokonalé barevné kombinace, ale i ty nejkvalitnější a nejluxusnější materiály. Jednotlivé kajuty jsou navíc velmi prostorné. I ty nejmenší totiž začínají na úctyhodných na 15 metrech čtverečních.

Holland America Line: Nejlepší jídlo na palubě

Vidět kus světa, dobře se najíst a pobavit se – asi to jsou tři pilíře, na kterých stojí myšlenka dokonalé plavby. Lodní společnost Holland America Line, ví, jak uspokojit rozmlsané jazýčky svých návštěvníků. Připravuje pro ně luxusní speciality mezinárodní kuchyně, v níž nesmí chybět čerstvé ryby nebo výborné steaky.

Pořádně se nadlábnout anebo si vychutnat vrcholovou gastronomii? Tohle všechno je možné na lodích Holland America Line.
Zdroj: 1.bp.blogspot.com

Nedávná investice do modernizace jednotlivých lodí se nepochybně odrazila také v gastronomických zážitcích, které zde můžete zažít. Kromě samotného menu prošel zdokonalením i palubní servis. Zajímavostí nepochybně je i unikátní způsob přípravy a servírování jednotlivých jídel inspirovaný populární americkou televizní show.

  • 14 tipů, jak se stravovat na moři. 

Disney Cruise Line: Nejzábavnější lodní společnost

Neexistuje pravděpodobně nikdo, kdo by nepropadl jedinečnému kouzlu Disney pohádek. Chcete se vrátit do dětských let anebo dopřát ratolestem unikátní zábavu během plavby lodí? Pak je sázka na lodní společnost Disney Cruise Line, sázkou na jistotu.

Na lodích Disney Cruises si přijdou na své nejen děti, ale i dospělí.
Zdroj: en.internationalservices.fr

Jedinečné taneční, herecké a hudební výkony jdou ruku v ruce s dokonalými kostýmy. Děti i jejich dospělý doprovod si mohli kromě tradičního Mickeyho užít i novou show Kráska a zvíře. Samozřejmostí je nespočet setkání s oblíbenými pohádkovými postavičkami závěrečný ohňostroj.

Disney Cruise Line: Nejlepší lodě pro rodiny s dětmi

Vzhledem k výše uvedenému asi nikoho příliš nepřekvapí, že na pomyslném prvním stupínku, co se týče ideální lodi pro rodiny s dětmi, opět zakotvily lodě společnosti Disney Cruise Line.

Okouzlující pohádková představení budou fascinovat všechny bez ohledu na věk.
Zdroj: travelandleisure.com

Kromě pohádkových představení a setkávání s hrdiny kreslených příběhů totiž nabízí unikátní dětské kluby ve stylu Hvězdných válek, Marvelovek anebo oblíbeného příběhu Toy Story. Když se k tomu všemu přidají ještě oblíbené rodinné kajuty s pohádkovými prvky, nemají lodě Disney Cruise Line konkurenci.

Princess Cruises: Nejlepší trasy

Takový Karibik anebo Mexiko patří mezi standardní a oblíbené destinace. Plavby do těchto míst ale nabízí většina plavebních společností. Princess Cruises však zachází ještě dál. Vycestovat s ní můžete do Asie, Jižního Pacifiku anebo na extra dlouhou plavbu, kdy strávíte na moři více než sto dnů.

Se společností Princess Cruises můžete procestovat prakticky celý svět.
Zdroj: princess.com

Nudit se tady ale rozhodně nebudete. Atraktivní program na lodích společnosti Princess Cruises jde ruku v ruce s gastronomickými specialitami a zábavnými aktivitami pro děti i dospělé.

Norwegian Cruise Line: Nejzábavnější noční život

K plavbám nepochybně patří i noční život. Pokud vás nebaví vysedávat po kasinech anebo v luxusních restauracích a barech, vydejte se na palubu některé z lodí společnosti Norwegian Cruise Line. Právě ty se totiž umístily na pomyslné špici žebříčku, v němž bodovaly společnosti, ucházející se o titul „Nejzábavnější noční život“.

Noční život je na lodích společnosti Norwegian Cruise Line prostě nezapomenutelný.
Zdroj: travelandleisure.com

Vyhodit z kopýtka si můžete na diskotékách, ale i v divadelních klubech nebo při pravidelně pořádaných show s prvky akrobacie a představením ve výškách. Jedinečnost nočního života na norských lodích Norwegian Cruise Line podtrhuje všudypřítomná polární záře.

Celebrity Cruises: Všudypřítomná romantika

Kromě luxusu, jenž kajuty a lodě Celebrity Cruises, zabodovala tato lodní společnost i v kategorii „Nejlepší romantika na palubě lodi“. Na palubách najdete třeba umělý trávník, který doslova vybízí k romantické večeři pod hvězdami v doprovodu jazzové hudby.

Snídaně ve dvou na balkoně s výhledem na východ slunce a všudypřítomné moře? Žádný problém!
Zdroj: i.pinimg.com

Na lodích si dokonce můžete nechat uspořádat pompézní svatbu. Pro tyto příležitosti lodní společnost nabízí speciální all inclusive balíčky. V roce 2017 se dokonce společnost stala vůbec první, která posvětila sňatek páru stejného pohlaví.

Carnival Cruise Line: Bezkonkurenční služby a obsluha

Co dokáže okamžitě zvednout náladu po příchodu do oblíbeného baru? Příjemný a ohleduplný číšník! Dle Cruise Criticu v tomto naplno boduje lodní společnost Carnival Cruise Line.

Usměvavá obsluha, nenucená konverzace a služby na perfektní úrovni – to jsou lodě společnosti Carnival Cruise Line.
Zdroj: carnival-news.com

Zdejší servis a služby patří na absolutní špici. Posádka lodi si pamatuje nejen vaše jméno, ale prakticky cokoli jí o sobě sdělíte. Samozřejmostí je obsluha vyzbrojená upřímným úsměvem, jenž vám pobyt na palubě zaručeně zpříjemní.

Celebrity Cruises: Nejatraktivnější výlety na souši

Plavba na obřích zaoceánských lodích samozřejmě není jen o dlouhých hodinách strávených v kajutě anebo na palubě lodi. Součástí jsou i kratší či delší zastávky v malebných přístavech (znáte ty nej ve Středomoří?). Čas, který zde strávíte, ale můžete vyplnit nejen koupáním nebo lenošením na pláži. Kromě bezkonkurenčních služeb a věčně usměvavé obsluhy nabízí lodě společnosti Celebrity Cruises i ty nejlepší zážitky na souši.

Ani zastávky v přístavech nemusí být nudné. Na lodích Celebrity Cruises je vždy o zábavu a atraktivní program postaráno.
Zdroj: s.yimg.com

Užít si můžete tradiční slavnost Mardi Gras v New Orleans, karneval v Riu, nebo filmový festival v Cannes. Kromě festivalů a slavností se můžete vypravit na pohodovou procházku po „trhu šéfkuchařů“, ochutnávku místních specialit anebo čas v přístavu strávit dle svého vlastního uvážení a aktuálního rozpoložení.

  • Tady máte pár důvodů, proč navštívit 7 nejkrásnějších přístavů v Karibiku. 

Norwegian Cruise Line: Nejlepší pro sólo cestovatele

Ne vždy máte možnost vzít na palubu parťáka, přítele anebo manželku či dítě. Pro tyto případy využijte komfortních sólo studií, které jsou součástí každé lodi (postavené od roku 2010) společnosti Norwegian Cruise Line.

Útulné, čisté, upravené – takové jsou sólo kajuty na lodích Norwegian Cruise Line.
Zdroj: images.cruisemates.com

Ceny samozřejmě odpovídají skutečnosti, že cestujete sami, a proto jsou velmi přijatelné. Lodě jsou navíc vybaveny i tzv. „sólo salonky“ s obří televizí a samoobslužným stojanem s vybranými značky vín.

Royal Caribbean International: Nejkvalitnější suity a apartmány

Namísto klasických kajut dáváte prostor obřím suitám? Pak se vydejte na plavbu se společností Royal Caribbean International. Ta na svých lodích již tradičně nabízí nejprostornější suity a apartmány.

Dvouúrovňové suity jsou symbolem dokonalosti a luxusu.
Zdroj: royalcarribean.com

Vybírat si můžete z Royal Family suit, přes dvouúrovňové Loft suit, až po rozsáhlé prezidentské rodinné apartmány. Každá ze suit je navíc doplněna o luxusní vybavení, které vám dodá pocit výjimečnosti.

Carnival Cruise Line: Nejlepší poměr ceny a služeb

Asi nenajdete lodní společnost, která by nabízela lepší poměr ceny a služeb, než Carnival Cruise Line. Ušetřit můžete díky nižším tarifům nebo nejrůznějším bezobslužným restauracím. Za své peníze získáte maximum služeb a zážitků, o které vlastně během plavby luxusní lodí jde.

Kvalitní služby v poměru k ceně jasně vyhrály na lodích společnosti Carnival Cruise Line.
Zdroj: theneweconomy.com

Rubrika: lodě

Vybíráme to nejlepší z plaveb

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima | Nocí: 7| Vyplutí: Galveston
Termíny vyplutí:
od 56 950,- Kč Detail plavby »

USA, Mexiko, Belize, Honduras

Loď: Norwegian Prima
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Galveston
od 23 080,- Kč Detail plavby »

USA, Bermudy

Loď: Norwegian Gem
Počet nocí: 7
Přístav vyplutí: Boston

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas | Nocí: 3| Vyplutí: Port Canaveral
Termíny vyplutí:
od 17 830,- Kč Detail plavby »

USA, Bahamy

Loď: Allure of the Seas
Počet nocí: 3
Přístav vyplutí: Port Canaveral

« zpět na hlavní stránku

Proč cestovat s námi?

  • 1 Máme širokou a aktuální nabídku plaveb z celého světa.
  • 2 Naši zaměstnanci jsou profesionálové, kteří perfektně znají specifika plaveb.
  • 3 Jako první v ČR jsme vydali specializovaný katalog pouze na plavby.
  • 4 Je za námi 20 let zkušeností a renomé silné cestovní kanceláře ESO travel.
  • 5 U nás si plavbu vybere opravdu každý, kdo hledá kvalitu, spolehlivost a luxus.

Newsletter

Chcete dostávat naše novinky mailem?

Objevte kouzlo cestování lodí

další články »
Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Plavba Martinik: Co všechno můžete zažít ve Fort-de-France a jeho okolí?

Francouzský zámořský department v Karibském moři je nádherný kousek planety. Najdeme ho mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika a v pohodě se tu domluvíte francouzsky. více »

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

Věci, které si sbalit s sebou před plavbou na lodi

A je to tady! Do vaší vysněné dovolené na lodi zbývá posledních pár dnů. Co si sbalit s sebou? více »

Oddysey of the Seas

Oddysey of the Seas

Představujeme nový přírůstek do flotily společnosti Royal Carribean International. Na vlny se spustí koncem roku 2020. více »

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Hamburk: Průvodce městem a zajímavé tipy co navštívit

Přístavní skvost s jedinečnou atmosférou. Některé zdroje mu přisuzují i pojmenování „německá brána do světa“. Nutno podotknout, že zcela oprávněné. více »